Gatans rum

GATANS RUM AFFISCHMUSEUM - AV UNGA FÖR UNGA

Gatans Rum är ett Arvsfondsprojekt med Söderhamns Konstförening som projektägare.

Sverige har inget affischmuseum. Det vill vi ändra på. Gatans Rum bjuder in unga till konstnärligt skapande och till att uttrycka sina tankar för att skapa Sveriges första affischmuseum med en nätbaserad plattform och på fysisk plats i Söderhamn.

”Affischen är en kraftfull röst som tar plats i det offentliga rummet. Med Gatans Rum vill vi skapa en rörelse bland bildintresserade unga människor för att synas och höras i konstnärlig form, ett demokratiforum där unga kan medverka oavsett om man bor på landet eller i storstaden.”
Ragnhild Sandelius Brodow
projektledare för Gatans Rum

Gatans Rum samarbetar med Bilda, Drömverkstan, Rädda Barnen, Studiefrämjandet och Söderhamns Kommun.

Kontaktuppgifter:

Hemsida: www.gatansrum.se