Säsongsprogram

Välkommen till höstens alla aktiviteter!

26–28/8 Konstmarknad

Vi inleder hösten med den populära Konstmarknaden, där du kan sälja eller byta konst (dock inte egenproducerat). Den är öppen för alla, medlem eller inte. Max 3 verk/person. Vid försäljning går 10 % i provision till konstföreningen. Inlämning 25/8 kl. 15–18.

Öppettider för visning och försäljning:

26/8 kl 12–15

27/8 kl 12–15

28/8 kl 16–19

Kafeterian är öppen under dessa tider så passa på att njuta av hembakat bröd!

9–24/9 Johan Thunberg

Johan Thunberg har sin ateljé på Laxön i Älvkarleby. Han är kanske mer känd utanför Sverige speciellt i USA, men har även många inom landet som beundrar hans vackra landskap och utsökta teknik.

Konstsamtal under vernissagen kl 13.

30/9–8/10 Konstens vecka: Mother Tongue & Rabeaa Ibrahim

Årets tema för Sveriges Konstföreningar är Mångfald, vilket uppmärksammas under

Konstens vecka. I utställningen Mother Tongue presenteras sju turkiska konstnärer som alla använder video som ett centralt medium i sin konst. Verken lyfter frågor kring yttrandefrihet och kvinnors rätt till frihet och jämlikhet. Den syriske skulptören Rabeaa Ibrahim visar sina verk.

14–29/10 Magdalena Brunzell

Magdalena Brunzell är född och uppvuxen i Vallsta. Nu bosatt i Härjedalen/Jämtland, verksam som bildkonstnär och illustratör sedan 90-talet. Utställningen Fragment II är en uppföljning på ett äldre tema med fynd av mänskligt spill. Det blir också inslag av akvareller från nordnorska kusten.

11–26/11 Söderhamns kameraklubb

Fotokonsten har blivit en konstart som vuxit snabbt under senare decennier. Vi är glada att hälsa Söderhamns kameraklubb välkommen åter till Kvarnen. I utställningen Knäppt igen vill man visa fotokonst som fångar världen, väcker förundran och nyfikenhet och som bevarar ögonblicket för framtiden.

4–5/11 Konstrundan

När höstmörkret faller är det dags för vår årliga Konstrunda, där flera av traktens konstnärer öppnar sina ateljéer eller visar sina verk på Kvarnen. Mer information följer i separat folder och på hemsidan och Facebook.

19/9 Lars Nylander: Luther och konsten

Antikvarien Lars Nylander från Hälsinglands museum berättar om konsten under reformationen, en tid då allt förändrades, även konsten. Vi möter Lucas Cranach d.ä. vars motivvärld byttes från helgonbilder till Martin Luther.

Kvarnen kl 18.30

26/10 Höstmöte

Kl 18.30 på Kvarnen samlas vi i stora skaror för utlottning av årets inköp, äta och dricka lite gott och umgås..

24/11 Konst, musik och vin

Konst, musik och vin känns väl som en angenäm kombination? Vi träffar våra vänner från Musica Viva och Munskänkarna Söderhamn för vinprovning, musik och konst. Mer detaljer senare på hemsidan och Facebook

Konstfilm se mer under fliken Konstfilm

Under hösten kommer vi att visa konstfilm på Biografteatern i

Kilafors.

18/11 David Hockney

Kl 14 visar vi höstens konstfilm. Filmen handlar om den brittiske konstnären David Hockney, förknippad med popkonsten men som även experimenterat med många andra tekniker, idag en av de stora samtidskonstnärerna.

Biljettpris 120 kr,

ungdom under 25 år 90 kr.

Önskar du samåka ta kontakt med Rita.

16–17/9 Konstresa till Åland

Höstens resa går till en granne: Åland!

Avresa 16/9 kl 11 och åter söndag kväll. Vi

besöker Ålands museum, Kastelholms slott

och Önningebymuseet och träffar våra vänner

i Ålands konstförening. Övernattning på

hotell i Mariehamn.

Kostnad inkl. resa, övernattning med frukost,

en middag och entréavgifter: 1 550 kr.

Bindande anmälan senast 14/8 till Rita

073-841 08 88.