Säsongsprogram

Välkommen till höstens alla aktiviteter!

UTSTÄLLNINGAR

31/8–15/9 Skapande medlemmar
Många medlemmar har väntat på att få visa sina alster på Kvarnen och nu är det dags!
Du är välkommen att lämna in dina 5 verk onsdagen den 28/8 kl 15–18. Beroende på antal inlämnade verk kan vi tvingas begränsa antal verk till högst 3 verk.
29/9–6/10 Konstens vecka
Gatans Rum bjuder in till en vecka med affischen i fokus. På undervåningen visas originalaffischer från alternativrörelsen under 1960–70-talet och på andra våningen en myllrande redaktion där besökare och inbjudna grupper skapar affischer med olika metoder. Konstens vecka inleds med en heldagskonferens 29/9: Konstens dag på Konstcentrum i Gävle under rubriken: Digital konst – falsk eller sant?
12–27/10 Sweet Toof
Med sina rötter i graffitikonsten har den engelska konstnären - som föredrar att arbeta under sitt alias - Sweet Toof utvecklat sitt konstnärskap. Han turnerar oavbrutet mellan olika konstscener i världen och vi kan vara säkra på överraskningar.

2–3/11 Konstrundan
Allhelgonahelgen ägnas som vanligt åt att besöka öppna ateljéer i trakten. Information kommer i folder, på hemsidan och Facebook när det närmar sig.

9–24/11 Kent Wahlbeck
Söderhamnskonstnären Kent Wahlbeck, numera Uppsalabo, har visat sin konst på många orter i och utanför landet. Resorna har inspirerat hans konst och det finns starka afrikanska inslag i verken. Utställningen är en resa genom Kents konstnärskap.

14/11 Höstmöte
Höstmötet där vi lottar ut årets konstinköp äger rum på Kvarnen den 14/11 kl 18.30.

Konstresor

Stockholm 15/10
Tisdagen den 15/10 åker vi till Stockholm för att få en visning av familjen Bonniers unika porträttsamling – öppen endast för privata visningar på vardagar - på Nedre Manilla på Djurgården samt besöka Liljevalchs för att se Helene Billgrens stora retrospektiva utställning. Avresa sker från Kvarnen kl 7. Bussfika, guidad visning av porträttsamlingen och entrébiljett till Liljevalchs ingår i priset som är 620 kr.
Bindande anmälan till Rita senast den 4 oktober.

2–6/10 Florens

Vi besöker Florens, med sina fantasiska konstskatter, och dess omgivningar tillsammans med vännerna från Munskänkarna.

FULLBOKAT

Konstbio

Under hösten kommer vi att visa konstfilm på Biografteatern i Kilafors.

14/9 kl 14: Gauguin på Tahiti – ett förlorat paradis
Följ med på en resa till Gauguins förlorade paradis.

19/10 kl 14: Prado – en samling underverk
Filmen gjordes i samband med Pradomuseets 200-årsjubileum.

Konserter
I samarbete med Musica Viva ordnas två konserter under hösten:
9/10 kl 19 Jazz på Kvarnen:
Linus Lindblom med vänner spelar modern jazz medan vi kan avnjuta en buffé.
Pris inkl. biljett och buffétallrik exkl. dryck 250 kr.
För medlemmar 200 kr.
Förbokning: stig.j.larsson@gmail.com
6/11 kl 19 Fri improvisation med musik och konst:
Sthlm Svaga möter Ann-Caroline Breig.
Pris inkl. biljett och buffétallrik 250 kr.
För medlemmar 200 kr.
Förbokning: stig.j.larsson@gmail.com

Målarkurser
Söderhamnskonstnärerna Karin Öst och
Daven Xu leder två olika kurser under hösten. Karins kurs är mest inriktad på teckning medan Daven fokuserar på måleri med olja och akryl. Varje kurstillfälle omfattar 3 timmar, kl 14–17, och äger rum i Bilda-huset.
Davens kurs: 21/9, 5/10, 26/10 och 23/11. Avgift: 600 kr. Eget material medtages.
Karins kurs: 12/10, 9/11 och 16/11.
Avgift: 500 kr. Eget material medtages eller kan köpas på plats.

Nätbaserade föreläsningar

Den moderna formgivningens historia
Nu inleds en serie föreläsningar om den moderna formgivningens historia med univ.lektor Jan O M Karlsson. Den första terminens fem föreläsningar handlar om Konsthantverks- och konstindustridesign 1850-1950. Vi följer föreläsningarna i en  studiecirkel på CFL. Varje föreläsning om-fattar ca 3 timmar inkl. raster, kl 14–17.

Datum: 8/10, 22/10, 19/11, 3/12 och 17/12
Anmälan: Till www.sensus.se/konsthistoria