Kommande

Kommande utställningar

25/8–9/9 I synfältets periferi – Cecilia Nelson, Kerstin Olsson Grönvik och Måd Olsson-Wannefors

Tre konstnärer från Huddinge utforskar det som pågår i synfältets periferi, det som den fokuserade, målinriktade blicken lätt missar. De visar skulptur, mixed media-verk, teckning, akvarell och måleri. Cecilia skriver bl.a. konstrecensioner i GP medan Kerstin och Måd är illustratörer.

15/9–30/9 Emelie Markgren

Emelie Markgren från Delsbo går just nu Kungliga Konsthögskolans 5-åriga program i fri konst. Hon har trots sin ungdom redan många utställningar och utmärkelser bakom sig samtidigt som hon är en framstående dansare. Måleriet har växlat mellan vackra landskap och abstrakt måleri. Nu arbetar Emelie även med skulptur, videokonst och performance och vi kommer att se allt detta på Kvarnen.

6/10–1/10 Eva Ljungdahl och Björn Gimstedt

Eva Ljungdahl bor numera i Glombo utanför Delsbo och har en lång karriär som professionell konstnär. Hon målar i olja, akryl men främst numera akvarell. Motiven är ofta hämtade från naturen. Björn Gimstedt är konstnär och musiker från Sundsvall. Han gör skulpturer, tavlor och brukskonst i olika material med en blandning av modern teknik och traditionellt hantverk.

3–4/11 Konstrundan

Den uppskattade Konstrundan går som vanligt av stapeln under Allhelgona-helgen 3–4/11. Nya ateljéer väntar!

10/11–25/11 Ann-Margret Söderström

Ann-Margret Söderström växlade över från keramik till måleriet och är nu känd för sina stora abstrakta dukar. En skön omväxling mot nutidens trend med fotografiskt måleri? Färgen, som läggs på i lager på lager, är en viktig del i hennes konst. Hon har bl.a. ställt ut på sitt eget galleri Bläckhornet i Axmar, på Tallbo och i Bollnäs Konsthall.