Säsongsprogram

Välkommen till vårens alla aktiviteter!

UTSTÄLLNINGAR

I samband med varje vernissage sker ett konstsamtal med utställaren och konstföreningens ordförande.
18/1–2/2 Akvarellfestival
Vartannat år Skapande medlemmar och vartannat Akvarellfestival – nu inbjuder vi till
Akvarellfestival. Utställningen är jurybedömd och öppen för alla konstnärer.
Fem verk får lämnas in på Kvarnen 15 januari kl 15.00–18.00. Regler finns på hemsidan.

8–23/2 Gävle konstgrafiker
Ett antal konstnärer från Gävle konstgrafiker gästar Kvarnen. Vi kan förvänta oss hög kvalitet och stor variation i teknik och uttryck.

16–31/5 Ann-Caroline Breig
Ann-Caroline är i dag kanske Söderhamns mest kända konstnär vars bilder bl.a. syns på Hällåsens idrottshallar, i Bergviks skola och i Norrtullskolan. Ann-Caroline är utbildad vid Royal Academy of Arts i London och startade Konstkraft i Ljusne. På Kvarnen – nu med hiss! – visar hon olika sidor av sitt konstnärskap.

ÅRSMÖTE 13/2
Årsmöte på Kvarnen torsdagen den 13/2
kl 18.30.

Konstresor

28/3 Claes Moser om JAG Acke, Sanna Moser om Marie Kröyer
Vi besöker TV-profilen och konstsamlaren Claes Mosers och hans hustru Sannas Villa Akleja i Vaxholm. Vi får höra Claes berätta om konstnären JAG Acke, vars hem Villa Akleja var centrum för många av 1900-talets stora konstnärer. Sanna presenterar Skagenmålaren Marie Kröyer, som finns rikt representerad i samlingarna.
Lunch på Vaxholms hotell.
Pris: 780 kr inkl. bussresa, bussfika och lunch.
Anmälan till kristinagnoren@gmail.com senast 18/3.

Konstbio

Under hösten kommer vi att visa konstfilm på Biografteatern i Kilafors.

OBS! Nytt datum för denna bio
Nytt datum 22/2 kl 14.00: Eremitaget – en av världens största konstsamlingar
Följ med på en exklusiv rundtur i ett av världens främsta konstmuseer.

14/3 kl 14.00:
Frida Kahlo – Viva la vida
En ny dokumentär som belyser konstnären både som revolutionär och som människa plågad av en sargad kropp och ett turbulent kärleksförhållande.

Konsert

5/2 kl 19.00 - Hepta
Vi fortsätter samarbetet med Musica Viva och serien Jazz och Mat på Kvarnen. En jazzseptett – Hepta – med elever från Birka folkhögskola står för musiken. En supétallrik ingår i biljettpriset 250 kr, 200 kr för medlemmar.
Anmälan till catharinaviolinist@gmail.com senast 2/2.

Konstkurser
Karin Öst och Daven Xu fortsätter med sina kurser i teckning resp. målning men i ett annat format. Nu erbjuder vi helgkurser med två
dagars skapande kl 13.00–17.00 (ingen lunch).
Karins kurs: Teckning 4–5/4.
Davens kurs: Målning 29/2–1/3.

Eget material medtages eller kan köpas på plats.
Avgift: 600 kr per kurs.
Anmälan: Anmälan till Bilda via länk på hem-sidan www.soderhamnskonstforening.se.

Nätbaserade föreläsningar

Den moderna formgivningens historia

Den högintressanta föreläsningsserien fortsätter med Svensk inredningskonst och design.
Vi följer föreläsningarna i en studiecirkel på CFL. Varje föreläsning omfattar ca 3 timmar inkl. raster.
Datum: 12/2, 3/3, 31/3, 14/4, 5/5 och 26/5
kl 14.00–17.00